Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fa leszek, ha fának vagy virága

2008.09.01

Előrevetítem, hogy ami most virul, az le fog kerülni, mert kell néha a változatosság (azért egy egész csapattól kár megszabadulni, ugye, House?). Ha nem cserélném, nem is írnék róla. Mivel azonban könnytelen búcsút veszek tőle hamarosan, maradandóvá teszem. [Ahogy most, midőn ezt írom, kinéz az oldal legteteje (tudomásom szerint, ha minden klappol és nagyszerű): narancssárgás virág alapként, rajta fehér betűkkel a bejegyzés címeként használt felirat.]

Ez egy Petőfi-vers legelső sora. Született Szalkszentmártonon (szépen alliterál :-)), 1845. aug. 20. - szept. 8. között. Állítólag. Jól van, én elhiszem, nekem mindegy, csak ha érdekelne valakit. Netalántán.

Petőfi Sándor: Fa leszek, ha...

Fa leszek, ha fának vagy virága.
Ha harmat vagy: én virág leszek.
Harmat leszek, ha te napsugár vagy...
Csak, hogy lényink egyesüljenek.

Ha, leányka, te vagy a mennyország:
Akkor én csillagá változom.
Ha, leányka, te vagy a pokol: (hogy
Egyesüljünk) én elkárhozom.

Akkor most a kérdés: mi a csudának pont ezt választottam?

Általában nem tudok megjegyezni egész verseket. Néha egész sorokat se. Ez a sor viszont beugrott. A többiről gőzöm se volt, először még Petőfi neve se ugrott be, de perpill nem is izgatott. Leírtam, kész. Tejóég, mit ragozom én ezt ilyen hosszan?! (Igen, ebben a pillanatban vesztettem el a türelmem.) Volt benne fa is, virág is, aztán jónapot.

Beszélek magamhoz, magamról, társalgok, néha kicsit meghasonlok. Szóval, ha virág volnék, hát fává is lennék a kedvemért. A leveleimet pedig majd kézbesítheti Neruda postása.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.