Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Visszamenőleg és előrevetőleg

2009.08.19

Csillaglány szólt hozzám először kedvesen, amiért örök hálám. És örök hálám Dórának is. Nem tudom, hogy ő ült le velem szemben vagy fordítva, de az biztos, hogy jól történt, hogy úgy ettünk. Továbbá Ruvának is hálás vagyok, amiért olyan rendesen viselkedett velem. Még mindig nem jöttem rá, kire hasonlít. Főleg a hangja borzasztó ismerős. Cicafiútól féltem, ezt bevallom, meg nem tudnám mondani, miért.

Britney Spears - Toxic
Ez egy régi élmény. 12-13 éves lehettem, ex-osztálytársam névnapi buliján történt, hogy előadtuk. Vázolom a helyzetet: barátnőmön egy sima fekete felső felett fehér neccfelső
, fején miniszoknya, húgán szintúgy, az én nyakamban egy telefontöltő. Azt hiszem, nekem is jutott egy szoknya, de nem biztos. Osztálytársnőm kezében mobil, mint mikrofon. A szöveget nem igazán vágtuk, de csavarosan vonaglottunk, és amikor azt énekelte Britney, hogy don't you know that you're toxic?, akkor torkunkhoz kaptunk, mintha méregtől fuldokolnánk, és előadtuk a nagyhalált.
Minimum Oscar-díj legjobb koreográfia jelölés (ilyen nincs is), de indulnunk kellene a Ki? Mit? Tud? - on.
Egyébként, ha már méreg, akkor legyen még Alice Cooper és a Poison.

És Gnom azt mondta, hogy a húgát ugyanúgy hívják, mint engem. Nekem még ez is jól esik. Ha arra gondolsz, hogy vannak, akiknek ugyanaz a keresztnevük, mint neked, az olyan, mintha látatlanban egy csomó emberhez tartoznál. Még jobb, ha ismered is őket.
Jajj, de rég hallottam felőled, Borka.
Cseh Tamás lányát is úgy hívják, mint engem. Vagy engem hívnak úgy, mint őt, lévén, ő a rangidős.

let's go out and vomit out the window
Azaz gyerünk és hányjunk ki az ablakon. Pillanatnyilag az is felvillanyoz, hogy ezt ilyen szépen megértettem.

Ma délelőtt olvastam valamit, amitől majdnem ideges lettem. Azért mégsem. Ma délelőtt olvastam valamit, amitől majdnem beleestem a kétségbe. Persze azt azért nem. Ha nagyon kétségbeesek vagy elkeseredek, akkor szoktam sírni. Lehetőleg egy féltucat ember előtt, de sikerült már egy csapat előtt bömbölnöm, sőt, egyszer egy zsúfolt teremnyi nézőt is megörvendeztettem könnyeimmel. Nem vagyok szép, ha sírok.

Csillaglány mezítláb járt. Ezzel olyan embereket juttatott eszembe, akiket szeretek. A szemüvege piros. Erről egy olyan néni jutott eszembe, akinek a haja is piros.

A kosárlabda remek feszültségoldó. Igaza volt Eszternek. Még egy szimpla királyozás is jó arra, hogy kiadd a dühöd, megszabadulj a nyugtalanító gondolatoktól, elűzd az aggodalmad és újra tudj optimistán nézni, bármi is jöjjön.
Kivéve, ha a kosárlabda lesz a feszültség forrása.
Ideje lenne öcsémen megtanulnom és megszoknom, hogyan viselkednek a 12-13 éves fiúk. Az idegen kisfiúk. És rájönnöm, hogy én okosabb, szebb, de főleg lányabb vagyok náluk.

Majdnem filmsztár lettem. Egy háló választott el tőle.
Így legalább biztosan nem csalódtak bennem.

Egyszer kipróbálnám, hogy telefontöltővel a nyakamban rongyolok végig az utcán.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.