Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pirított szecsuáni jó szöcske

2008.09.20

A nap két legfontosabb kérdése. Mindenki forduljon befelé, vessen számot magával, és aztán válaszoljon. (Ja, és persze nézzetek Beugrót.)

Ma éjjel nem fogok kiszemelt filmeket nézni. Nem baj, megvárnak a kis gyöngyszemek.

Kép Ő itt Freddie. Egyébként Frederica (vagyis Friderika). Van egy macifüles sapkája meg egy nyuszija és egy picit féloldalas. Naaagy, ártatlan szemekkel néz bele a világba, érdeklődve bámul mindenkire: mit akar ez tőlem? Vajon hozzám beszél? Mit mondott? Vagy kérdezett? Rólam beszél vagy nekem? Magamról beszéljek vagy róla? Miért néz így? Vajon azt szeretné, hogy válaszoljak is? Nem elég, ha csak visszanézek? Olyan szépen tudok nézni. Tényleg aranyos vagyok. Azt hiszem. Van egy bájos sapkám és imádom a nyuszim. Kék a cipőm és félrehajtom a fejem. Virágok is vannak. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Kicsit már hervatag. Jó, vágott virág. Megcsiklandozza a nyuszim orrát. Én jó vagyok. Ártatlan. Én még kicsi vagyok. Nem bántottam senkit. Még. Mármint... ezt nem én mondtam. Valaki más. Én jó vagyok. Nem csinálok rosszat. Nem bántottam senkit. Az nem én voltam. Meg ez se. És amit mondani fogtok, az se. Mert én jó vagyok és kedves.

Ma Friderika napja van. Házi feladat: mondani egy könyvet vagy filmet, amiben szerepel a Frederica/Friderika név. És persze megválaszolni a két nagy kérdést.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.