Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Metropolis Times

2008.08.06

Film, sci-fi (ami általában nem a legkedvencebb műfajom), 2001-ből. Szerintem a képi világa rendben van (bár Red Duke feje, az nekem nagyon nem szimpatikus). Tima, a főszereplő lány nem egyszer sem nem robotszerű, se nem emberi, sokkal inkább angyalként ábrázolják. (Tetős jelenet, kockás ruha, galambok. She must be an angel.) A szemei igazán szépek, zöldek, illetve hellyel-közzel kékeszöldek. Meg néha más színűek.

A történetről annyit, hogy adott egy ember, a kezében nagy hatalommal, egy "csúcstechnika csodája" város (Metropolis) élén, egy épülettel (Zikkurat) - az ő neve Red Duke. Szeretné visszakapni a halott lányát, ezért egy tudóssal elkészítteti annak robot mását. Ő lesz Tima. Fogadott fiát (Rock?) azonban nem készíti fel a kistestvér érkezésére, aki nagyon sérelmezi, hogy neki mostan se szeretet, se elismerés nem jut. Közben egy nyomozó érkezik a városba, ő Shunsaku Ban, aki, mitadIsten, éppen a Timát megteremtő tudós után nyomoz. Magával viszi az unokáját, Kenichit is. Nos, ha már ilyen jól összefutottak a szálak, Tima és Kenichi találkoznak... és folytatódnak a bonyodalmak.

Ha Tima jobban hasonlítana apjára (se barna arcbőre, se Pitont is megszégyenítő orra nincsen), én is jobban szeretném ezt az apa-lánya szálat. Végül is, ebből fejlődik ki a történet, hogy Rock féltékeny lesz és gyújtogat és satöbbi satöbbi... A "Ki-va-gyok?" kérdés a másik fontos mozgatórugó. Tima az ember tökéletes mása - de csak mása. "Who-Am-I?" Egyszer egyébként meg is mondja szépen, hogy mit gondol, ki ő. Angolul találkoztam ezzel a résszel, egyébként már nem emlékeztem, de szeretem a szavait: "I know who I am. I am a human. Like Kenichi." Remélem, hogy pontosan idéztem. Másik nagyon kedves jelenetem az, amikor Tima majdnem mindenhova felírja Kenichi nevét.

Ajánlom mindenkinek legalább egyszeri megnézésre. Veszíteni senki sem veszthet vele. YouTube-on a teljes megtekinthető, angolul, 11 részre lebontva. Azt most nem linkelném be, de helyette némi kedvcsináló:

Trailer (Az eredeti trailer remake-je)

Metropolis AMV - Helena (Már csak azért, mert ez a kedvenc számom az MCR-től.)

Metropolis - Tima and Kenichi (Kifejezetten a szerelmi szálra készült videó. Ha nem esett volna le, akkor szólok, hogy az is van benne. Ja, és ez a zene is tetszik. Ez amúgy a Sailor Moon zenéje. Nem baj, akkor is.) 

Metropolis - Exile (Végre megtanultam leírni Kari Rueslatten nevét.)

Ha valaki tervezi, hogy megnézné, akkor óvatosan a továbbolvasással. (Bár ez a film akkor is megnézhető, ha tudjuk a végpoént.) Merthogy

SPOILER

A firkálós jelenet mellett másik kedvenc részem a legeslegvége. Illetve már azt is nagyon szeretem, amikor Kenichi próbálja felhúzni Timát, megtartani, a kötél szakad, és közben a lány újra felteszi a kérdést: "Who-Am-I?" A zenével nagyon szépen összehangolták. Viszont ami igazán megmaradt az emlékezetemben, az Kenichi a romok között, tenyerén a lány robotszívével.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.