Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasta sábado

2009.05.24

"EZT RAGOZD EL
Én lógok, te lógsz, ő lóg. Mi lógunk, ti lógtok, ők lógnak. Mindannyian lógunk. Spanyolul nem tudom, mert ma nem megyek spanyolra. Gracias a dios. Hasta luego."

Szeretem, hogy Melinda is spanyolul tanul. Egyébként ez meg a tegnapi hercegnős-limuzinos is ugyanonnan származott. Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el...

Az a baj, hogy sose tenném meg, hogy egy dolgozatot üresen adok be. Akkor se, ha fogalmam sincs az anyagról, mert akkor tippelek összevissza, írok minden hülységet. Bármit, ami eszembe jut, csak legyen ott valami.
Jó lenne egy kis ribilliót csapni. Lázadni, és azt mondani, hogy nem. Mert direkt rontani mindent teljesen értelmetlen. Én így nem akarok tanulni, csak megutálom az egészet. Úgy szeretek tanulni, hogy látom az értelmét, hogy tudom, hogy ezt a dolgozatot nem csak a tanár hisztije miatt írom.
Egyetlen egyszer sem írtunk kémiából azért, mert a tanárnak rossz kedve volt. Ahogy nem írtunk bioszból és föciből sem így. Angolból még csak azért írtunk, mert nem viselkedtünk, de az más.

Nekem is van egy énem, aki ugyan még nem mutatkozott be, de buzgón mondogatja, hogy ne csináld, ne csináld, véletlenül se csináld azt, ami mondanak neked. Nagyon tetszett Mircsi írása (most valamiért nem enged linkelni, úgyhogy: www.mircsi.blogol.hu és én a tizennyolcadikai bejegyzésre gondoltam).
Bennem is van valaki, aki sok mindent meg merne tenni. Igazából bennem elég sok valaki van, és mind különbözőek. Szeretek én lenni, csak néha kényelmetlen. Jó volna kilökni a fényre a kis bennem sugdolózó hangokat, mondván: tessék, boldogulj magad. Mert az árnyékban (agyam hátsó fertályában) könnyű okosnak és bátornak lenni, de kíváncsi lennék, mit tennének, ha egyszer mindenki elé ki kellene lépniük.
Egyébként, természetükből fakadóan, valószínűleg megtennék, amit én nem merek.
Olyan nehéz mindig fejet hajtani, mindent lenyelni, és megfelelni. Mit tegyek? Próbálom tűrni balsorsom minden nyűgét s nyilait, de egyre türelmetlenebbül várom, hogy vége legyen, és pihenhessek egy kicsit. A nyári szünettel csak az szokott lenni a bajom, hogy ilyenkor mindig kizökkenek a kerékvágásból, és utána fájdalmas dolog visszarázódni.
Ha találnék valahol normális áron kapható Almodóvar-filmeket, én nézném őket, spanyolul, spanyol felirattal. Az szórakoztató lenne, és még a nyelvet is gyakorolnám. Persze, hogy nem találok.
Még nem tudom, hogyan fogom átvészelni a holnapi napot, azonkívül, hogy bizonyos perceket egészen biztosan fogcsikorgatva.
Jövőre muszáj lesz magyarra tanulnom, mármint ennél többet és alaposabban. Most se jártam be feltétlenül készületlenül az órákra, de jövőre ennél több kell, mert ennyi nem lesz elég.
Matekból valamit kitalálok. Vagy nem tudom.
Igazándiból nem akarok a jövőre gondolni. Pillanatnyilag arra gondolok, hogy aludni szeretnék. A változatosság kedvéért.

Színházasok (ezt nem a végére kéne, tudom, de most így jött ki): szombaton hogyan szeretnénk találkozni? Fél hétkor, hogy mindenki (khömm, khömm, én) biztosan befusson háromnegyedig, vagy háromnegyedkor, mert úgyis csak hétkor kezdődik az előadás? Jó, mondjuk fel kell mászni a tetőre, és előtte össze is kell szednünk egymást, szóval én a fél hetet javasolnám, mondjuk a színház előtt, mondjuk a Vörös és fekete táblájánál, ha van hely.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: színház :P

(Geszti, 2009.05.26 21:34)

Szerintem tökéletes a terv, legyen fél hét. :)