Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


God is a concept

2009.01.21

Sokszor a bejegyzés elejének a végéhez nincs köze. Meg ilyenek.

Szégyenletes, hogy nem azzal foglalkozom, amivel kellene. Nem tanulok. Még csak leckét sem írok. Szégyen.
Ha végre erőt vennék magamon, lerázhatnám a vállamról azt, ami idegesített, aztán felejtettem, és most megint aktuális. De még mindig állítom, hogy nem tudok rossz kérdésekre válaszolni. Rossz? Hát, én nem nevezném jónak. Mindegy. Attól tartok, ez ma már nem fog összejönni.

Ma reggel Szent László törvényein gondolkoztam. Mondják, milyen szigorúak voltak, de működtek. (Onnan tudjuk, hogy működtek, hogy Könyves Kálmán már enyhített a szigoron, hiszen a nép megtanulta addigra, hogyan viselje magát.) Loptál? Felakasztani!
Védte a magántulajdont, és szigorúan büntette a megsértőit. Megérdemelték? Meg. Nem nyúlunk senki tulajdonához. Nem emeljük ki a zsebéből a pénztárcáját, nem esszük meg a kajáját, nem nyúlunk hozzá a táskájához a megkérdezése nélkül, nem ütjük le húsz forintért stb. Ilyen "apróságok". Elveszem, ami kell. Aha, persze. Tényleg így működik?

Az a jó a Godban, hogy felsorol rengeteg dolgot, és az ember elkezd azon gondolkozni, ki ez, mi ez. Mint a We Didn't Start The Fire. Ott is elmond mindenfélét, még többet is említ, mint Lennon, még Budapestet is említi, aztán van, amit ismersz, van, amiről már hallottál, van, aminek utána olvasol.
Tetszetős.

Nem lesz ez így jó. Rémes, mostanság mennyire hanyagolom a tanulást. Egyedül nekem lesz belőle bajom, az igaz, nem másnak, de az éppen elég (engem kifüstöltek ebből a világból... ésatöbbi. Úgy érzem, pár napig ez fog még a fejemben menni. Majd elmúlik.)

God is a concept.

Kiegészítés és utólagos megjegyzés: Igaza lett az általános sulis töri tanáromnak! Tényleg hasznát veszem a fogalomkártyáimnak. Illetve majdnem. A zsellér kártyáját pont nem találom. Jellemző. Nem mintha magamtól nem tudnám, de jó lett volna pontos megfogalmazásban olvasni. Bezzeg Ősiségből és Kilencedből kettő is van. És ami még megdöbbentőbb: késztetést érzek arra, hogy újra elkezdjek fogalomkártyákat írni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nemtanulás

(lborka, 2009.01.22 16:01)

Hmhm.Én meg emailt olvasok,meg blogokat,ahelyett,hogy pólót festenék rajzra,verset/kémiát/angolt tanulnék,matekházit írnék vagy Agnes Grey-t olvasnék.Bár az se kötelező.
Ja,és a múltórai föcit,amin előadást néztem,azt se ártana bepótolni...(mi töriből még nagyon nem tartunk itt)