Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Give me a year or two

2008.08.02

Egyébként a cím egy Vanessa Carlton dalból származik (csak, hogy reklámozzam a hölgyet). Házi feladat: megkeresni, pontosan melyikből. Annyit segítek, hogy nem az Annie-ből. (http://www.youtube.com/watch?v=ZgoH-KvZB2U&feature=related)

Benő, az milyen név már? Bocsánat minden Benőtől, de őszintén kérdezem: nem húzták még őket ezzel a névvel? "Benő a fejed lágya végre, Benő?" Kac-kac. Az emberek néha olyan borzasztóan poénosnak hiszik magukat. Persze, azt mondják, sose átallj magadon nevetni, különben megeshet, hogy lemaradsz az évszázad viccéről. Mindazonáltal néha nem humortalan (vagy hogyismondják ezt :P) az, aki nem nevet magán. Mert mondjuk amit más hihhhetetlenül jó viccnek gondol, az lehet, hogy meglehetősen rosszul esik a másiknak (vagy esetleg egyenesen sértő). Mert azért... Az emberek gyakran mókásabb fazonnak tartják magukat, mint amilyenek valójában.

"Sherlock Holmes és dr. Watson túrázni mennek, felállítják a sátrukat, és elalszanak. Néhány óra múlva Holmes felébreszti hűséges társát: - Watson, nézzen fel az égre, és mondja meg, mit lát! - Millió csillagot látok.- És mit mond ez önnek? - Watson eltöpreng egy darabig.- Asztronómiai szempontból ez azt jelenti, hogy milliónyi galaxis létezik, és potenciálisan milliárdnyi bolygó. Asztrológiailag ez azt jelenti, hogy a Szaturnusz az Oroszlánban áll. Az idő tekintetében ez azt jelenti, hogy körülbelül negyed négy van. Teológiai szempontból ez a bizonyíték arra, hogy az Úr mindenható és hogy mi kicsinyek és jelentéktelenek vagyunk. Meteorológiai nézőpontból ez arra enged következtetni, hogy holnap gyönyörű napunk lesz. És önnek mit mond ez? - Holmes hallgat egy darabig, majd megszólal:- Watson, maga idióta! Valaki ellopta a sátrunkat!!!"

Íme egy szó szerint idézett Holmes-vicc a http://sherlockholmes.lap.hu/ - ról. Amihez csak annyit tennék hozzá, hogy mivel Holmes egy viktoriánus úriember, és bár előszeretettel javítgatja Watson tévedéseit, sőt, nem egyszer elég rendesen megmondja neki, hogy ezt most bizony benézte, ám soha, de soha (nunca jamás) nem nevezné a derék doktort idiótának. Egyéb kifogásom nincs a vicc ellen, én jól szórakoztam rajta, még akkor is, ha egyik kedvencemet vette céltáblául.

Na, és most kíváncsi lennék, mit szólna Sherlcok Holmes, illetve Dr Watson ehhez a vicchez?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.