Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerelmes csiga

2009.01.04

A szerelmes csiga

A csiga az erdőben élt, ugyannak a fának a tövében, soha nem ment messzebbre. Számára ez jelentette az egész világot, hatalmas volt az ő kis termetéhez képest. Csodálta és tisztelte a világot, amiben élt, ez jelentette neki a mindent, ami egy embernek csupán pár lépés. Nem vágyódott máshova, el sem tudta képzelni, hogy létezik ezenkívül más hely egy kis csiga számára.

Egy nap váratlan vendége érkezett. Egy falevél koppant a házán, majd eléperdült. Roppant bájos falevél volt, a csigát egészen elvarázsolta. Megdobbant pici szíve a zsigerzacskójában (bár ő ezt nem tudta, mert nem tanult biológiát, hiszen nem volt rá szüksége).
-         Szervusz, csiga – mosolygott rá a falevél. A csiga talán válaszolt volna, de már nem tudott, mert a szél felkapta és elragadta a falevelet.
Szomorú lett a csiga. Magányosnak és elhagyatottnak érezte magát, már nem nyűgözte le az óriási világ, sőt, kifejezetten szűknek találta, hiszen eltűnt belőle a falevél. Elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, de ő bizony megkeresi.
Semmi sem állíthatta meg. Ment makacsul, elszántan, előre, az ismeretlenbe. Ha fáradt is, arra gondolt, hogy talán a következő kő mögött, talán a következő bokorban fog rábukkanni, menni kell, mielőtt a szél továbbviszi… Minden bizonnyal csigarekordot döntött. Nem törődött távolsággal, sem idővel. Többé nem csodálkozott rá, milyen kicsi és milyen hatalmas a világ. Számára a falevél volt minden, a falevél jelentette az egész világot.
Végül megtalálta. Ott feküdt egy sáros tócsában, ahová a szél ledobta, mint holmi megunt játékot. Összegyűrődött, megfonnyadt, meggyötörte a hosszú utazás és a tehetetlenség.
-         Megvagy! – szólt a csiga örömmel.
-         Megtaláltál, csiga – mosolygott fáradtan a falevél.
-         Szép vagy, nagyon szép – ragyogott a csiga.
Másnap meghalt a falevél.

A csiga ottmaradt egyedül, és már nem volt célja se, hiszen megtalálta, amit keresett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A szerelmes csiga

(Eltévedt vándor, 2009.01.07 22:17)

Köszönöm ezt a mesét, igazán megérintett :)